Jadroplov: Gradit ćemo brod u Brodosplitu

Bez autora
Jun 06 2011

Na sjednici Nadzornog odbora splitskog „Jadroplova“ koja je održana u Zagrebu donesena je odluka da se „sporni“ brod za tog naručitelja u svakom slučaju gradi u splitskom škveru. „Jadroplov“ je imao sjednicu Nadzornog odbora i sa sjednice je splitskom škveru upućen poslovno prihvatljiv prijedlog koji omogućava izgradnju ovog broda. Odluka o gradnji broda prebačena je sada na sam škver i na Ministarstvo gospodarstva. „Jadroplov“ je spreman platiti taj brod, ili kada se napravi ili u slučaju da se traži predfinanciranje broda, odnosno traženje odgovarajuće garancije. Sredstva su osigurana i nema straha da taj brod neće biti plačen u cijelosti. Tri škverska sindikata zaprijetila su zauzimanjem RO-PAXA koji se u Brodosplitu gradi za francuskog naručitelja ukoliko Nadzorni odbor Jadroplova ne izda suglasnost na ugovor o gradnji jednog od dvaju predviđenih brodova za prijevoz rasutog tereta.

Jadroplov: Gradit ćemo brod u BrodosplituNa sjednici Nadzornog odbora splitskog „Jadroplova“ koja je održana u Zagrebu donesena je odluka da se „sporni“ brod za tog naručitelja u svakom slučaju gradi u splitskom škveru.

- „Jadroplov“ je imao sjednicu Nadzornog odbora i sa sjednice je splitskom škveru upućen poslovno prihvatljiv prijedlog koji omogućava izgradnju ovog broda, rekao je Branimir Kovačić, predsjednik Uprave „Jadroplova“.

Prema Kovačićevim riječima, odluka o gradnji broda prebačena je sada na sam škver i na Ministarstvo gospodarstva.

- „Jadroplov“ je spreman platiti taj brod, ili kada se napravi ili u slučaju da se traži predfinanciranje broda, odnosno traženje odgovarajuće garancije. Sredstva su osigurana i nema straha da taj brod neće biti plačen u cijelosti -  zaključio je Branimir Kovačić.

Tri škverska sindikata zaprijetila su zauzimanjem RO-PAXA koji se u Brodosplitu gradi za francuskog naručitelja ukoliko Nadzorni odbor Jadroplova ne izda suglasnost na ugovor o gradnji jednog od dvaju predviđenih brodova za prijevoz rasutog tereta.

Sindikati su tu prijetnju izrekli na koferenciji za novinare koja je završila nešto prije 11 sati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik